PORTFOLIO / INTERIÉRY
Sem vložte podnadpis

RD UNO CANABA a obytný prostor s kuchyní na 35m2

Maličký domek, který ale musí mít vše, aby mladá rodina mohla dobře fungovat včetně home office a velkého jídelního stolu, kam se vejdou všichni přátelé. Nechybí ani krb a stěhování bude letos na podzim. "Chceme to takové domácké, kde nám bude dobře."

Firemní sídlo GEOHUNTER Jihlava

studie 05/2018 realizace 06/2018

Geodetická společnost a její další sídlo, v rámci firemního brandingu dodržujeme barevnost a materiály, ale každý prostor si žádá svoje. Tento je úzký, dlouhý, ale s krásnými klenbami a požadavek zní šest zaměstnanců a místo na schůzky. Vstupní část je pojata noblesně, s kruhovou tapetou, velkým zrcadlem s inverzním polepem, betonovou stěrkou a betonovými světly. Do toho teplý dub od Tonu a nasvícení kleneb. Prostor rozděluje polykarbonátová deska s geo motivem. Za ní se nachází šest stolů uprostřed s dělícími panely a po obou stranách police s vloženými boxy a skříňkami a živé rostlinné obrazy na zdech. Práci zdar.

Stavební úpravy panelákového bytu, Třebíč

nerealizovaná studie 03/2018

Klasický panelákový byt měl tu výhodu, že k němu byly otočené komory, běžně přístupné z chodby, tudíž bylo, kam expandovat. Požadavkem totiž bylo zvětšit koupelnu, hlavně přidat sprchový kout a interiér odlehčit a prosvětlit. Původnímu dominovala černá sedačka a celý obývací pokoj byl zaskládán tmavě hnědým nábytkem. Přáním bylo vnést do obývacího pokoje sekretář jako pracovní místo, ve kterém v šuplíku budou schované el.klávesy na příležitostné hraní. Změnou prošla i kuchyně a pochopitelně nová koupelna. Ostatní dva pokoje nechat beze změn.

Vymysleli jsme čtyři fukční půdorysné varianty a investor si pak jednu vybral. Bohužel ne každá práce dojde realizace, tak se tu můžeme pochlubit jen studií.

Cestovatelský obytný prostor v řadovém RD, Třebíč

studie 03/2018 realizace 2018

Manželé středních let procestovali snad půlku zeměkoule a z každé cesty si přivezli nějaký předmět. Pojem "bydlíme v muzeu" byl tady naproto přesný, takže hlavní požadavek byl prostor vyčistit, ale pořád ponechat cestovatelského ducha. Vymyslet, jak přidat krb, velký gauč a pracovní místo.

Zemité, ale lehké.

Nového půl bytu v Holešovicích, Praha

studie 01/2018, realizace 03/2018

Byt v prvorepublikovém domě za pražskou tržnicí potřebuje novou kuchyň s "ranní" jídelnou a novou koupelnu. Místa není nazbyt a každý centimetr se počítá. Barevně jsme s klientkou přes žluté a tyrkysové skončili u šedohnědé, béžové a dalších přírodních tónech. Zrcadlo v jídelně bude dobře odrážet světlo a chodba bez oken, tak dostane jiný šmrnc. Kuchyně kombinuje tradiční obklady s lesklým kazetovým laminem a sklěněné pojezdy v černých kovových rámech. 

Dcery majitelů rádi malují a fotí, tak jsme vytvořili rodinnou galerii jako orámování kuchyně. Je to centrum bytu, bude pořád na očích.

Koupelna v retro stylu se barevně drží předepsaných tónů, jen si pohrává s geometrií a plastickým vzorem proužků.

Vstup je mikro, ale i početná návštěva bude mít, kam odložit kabát.

Nová šatna je otázkou co nejvíce úložného prostoru a otázku "zavřít nebo nechat otevřené" jsme vyřešili zašupovacími dveřmi z pletiva/tahokovu. Černý komaxit vše sladí.

Už se bourá, brzy budou fotky.

Jídelna Lisovny plastů Velké Meziříčí

studie 12/2017, realizace 2018

Jídelny ve velkém podniku nemusí připomínat ty školní. Kavárenské prostředí máme všichni rádi a odpočineme si tam. A to by mělo splňovat i prostředí, ve kterém máte "svoji půlhodinku". Od velké haly a plastů ke dřevu a intimnějšímu prostředí.

Firemní kanceláře GEOHUNTER

Nové reprezentativní sídlo

studie 09/2017, realizace 11/2017

Dynamická geodetická společnost přesouvá vedení firmy do Třebíče a potřebuje udělat reprezentativní sídlo. Původně čtyřpokojový byt je využit na tři kanceláře, zasedací místnost s kuchyňkou a zázemí.

Geodeti nejsou žádné slečinky, proto je interiér účelný, vévodí mu šedá na přání jednatelů, která je ovšem zateplena nábytkem v imitaci dubu a celá nálada je podtržena industriálními prvky jako dělící příčkou k zasedačce, černým kovovými podnožemi stolů a typem svítidel a doplňků.

Kancelář managementu oproti ostatním působí tepleji, díky použití kobercových čtverců a závěsu.

Zasedací místnost přechází od tmavě šedé kuchyňky do čistě bílé prezentační části a vstup je zabalen do dřevěného obkladu.

Principem návrhu bylo, že ač jsou kanceláře oddělené, měly by působit propojeně. Toho jsme docílili jednolitou podlahou a skleněnými dveřmi. Management je oproti tomu jasně oddělen.

Útulně doma

Abyste věděli, že tady je vaše doma, Rudíkov

studie 06/2017, realizace svépomocí

Majitelé si postavili dům na okraji malé obce, ale ani po pár letech se v něm necítili "jako doma". Obytný prostor byl neútulný a z prvního přání o radu s nábytkem a dekoracemi se stala mírná úprava dispozice, která byla ale velmi zásadní. Zmizel zbytečný průchod, jídelna se více otevřela a nešťastně řešený obývací pokoj se opticky oddělil nábytkem s vysouvací televizí. Kuchyně a dlažba v celé místnosti zůstaly, a tak společně s barvou oken udávaly směr, kterým se interiér ubíral. Velké přání majitelů bylo, aby to mělo trošku vesnický charakter, tak jsme zvolili na nábytek postaršený dekor buk antique v kombinaci s doplňky od uměleckého kováře.

Můj pokoj, můj hrad

dětský pokojíček pro ségru a bráchu, Stařeč

realizace 2017

Dětský pokoj tak, aby vydržel co nejdéle. Pastelové barvy a decentní vzory. Každý má své vlastní království, svůj pelíšek na spánek a patro na hraní. Síť není jen ochranná, ale nabízí dětem funkční podklad pro jejich vlastní fantazii - co na ní dnes připnu, přidělám, uvážu? Proměním ji na louku plnou motýlů nebo na temný hrad?

Veškeré dekorace včetně košů na hračky šijeme.


Minimalisticky bílé

Obytný prostor pro mladou rodinu ve Velkém Meziříčí

studie 08/2017, realizace podzim/zima 2017


Velkým přáním bylo, aby interiér byl minimalistický, čistý, bílý s kovovými akcenty, ale zároveň útuný. Minimalistické nebývá útulné, tak jsme se našli na půl cesty. Snížená světelná rampa s grafikou ve svém středu majitele nadchla. Jsou vybrány prvotřídní povrchy a zařizovací předměty, které spolu hrají ve vzájemném kontrastu. Plast vs. masiv, hladký kov vs. strukturální obklad...

Pouze dobré vibrace

Interiér celého domu aneb rekonstrukce od sklepa po střechu, Střítež

Obývací pokoj s kuchyní, jídelní i pracovní kout, dětská ložnice a herna a obyvák pro prarodiče

studie 2017, realizace 2017-2018

Rekonstrukce rodinného domu ve Stříteži u Třebíče od A do Z. Mladá rodina s dvěmi malými dětmi a prarodiči se dělí o dům po patrech. Tchánova obliba v myslivosti se promítne i do nového obývacího pokoje v přízemí. Mladí chtějí interiér svěží a veselý. Děti mají jednu společnou ložnici a hernu (s autorskou malbou na zdi), ale oba pokoje bez výrazných změn budou fungovat i jako dva samostatné pokojíčky. Gumičková nástěnka na zdi je prostorem pro vlastní tvořivost. Masivní parapetové kukaně jsou buď okenní zašívárnou anebo pracovním stolem. 

Koupelnu pro všechny v šedošedé a koupelna pro rodiče jako ukázka, jak pracovat s dlouhou úzkou místností.

Realizace bude postupná.

Někdo to rád žluté

Obývací pokoj, kuchyně a stůl pro celou rodinu

studie 2016, realizace 2017

Životní postoj nemusíte nikomu vyprávět, stačí, když dotyčného pozvete k sobě domů. Optimismus a radost ze života majitelky se odráží ve veselých kombinacích a jediném požadavku na žlutou sedačku. Jelikož je rodina základ, nepostradatelným je i jídelní stůl pro 14-16 osob, když se sejdou nejbližší... Televize není centrem, tak ji schováme za lavici ke krbu a ven ji pomůžeme elektrikou.

Good day sunshine.
I need to laugh, and when the sun is out
I've got something I can laugh about... (PMcC)

Není katalog jako katalog

studie interiéru RD

2016, realizace 2017-18

Katalogový dům už jaksi uplně neřeší fungování rodin v něm, tudíž bylo potřeba vymyslet bydlení pro starší pár, který v malém domě chce mít i pracovnu a pokoj pro vnoučata. Barev méně a tlumeně, rodinný poklad Adolf Born v obývacím pokoji jako jediná podmínka.

Grafika, kam se podíváš

obývací pokoj s jídelnou a nová kuchyně

studie 2015, realizace svépomocí 2016-17

Mladý pár chtěl moderní, útulný netradiční obývací pokoj s jídelním koutem. Žádné jásavé barvy, ale tak, aby to nenudilo a bylo se na co dívat. Úkol splněn. Základní prvky pokoje obměníte jinými obrázky na zdi v pelmelu, pohovku rozsvítíte jinými polštářky, na dekoracích můžete barvy měnit dle libosti, ale stále vše spolu bude fungovat.

Učebna architektury SŠ stavební Třebíč

nové prostory oboru Architektura a design

2014 - 2016, realizováno

Nová učebna pro výuku architektury a designu na střední škole měla být hlavně variabilní - vyplývající z charakteru výuky. Pracovní stoly složené jen z desek a dřevěných koz, spolu se stohovatelnými židlemi a multifunkčním pódiem se dokážou přizpůsobit jakékoli potřebě - ateliérové výuce, přednášce, prezentacím, výuce kresby... Pódium v sobě ukrývá prostor pro skladování malířských stojanů a ostatních pomůcek. Nesmí chybět knihovna, velká filcová nástěnka k prezentacím návrhů, tabule a menší výstavní plocha pro nejlepší práce nebo inspirační stavby. Barevnost je živá s ohledem na věk studentů.


Dětský pokoj L+M

v bytě na pražské Letné

2014, realizováno

Návrh dětského pokojíčku pro malého chlapečka a ještě nenarozenou sestřičku spočíval v tom, vyrovnat se s velmi úzkým, dlouhým pokojem a vysokými stropy. Klasická Letná. Požadavek od rodičů nebyl skoro žádný, jen ne klasické růžovo-modré rozdělení na holčičí a klučičí část. Vyhrála barva, která relativně tmavý pokoj rozsvítí v kombinaci se šedou a modrou. Ve schodech na palandu je spousta úložného prostoru na hračky, který je dětem na druhou stranu dobře přístupný ve všech úrovních.


Dětský pokoj Louvelovi

v bytě v pražských Holešovicích

2014, realizováno

Přání česko-francouzských rodičů byl interiér dětského pokoje pro dvě slečny školkového a školního věku s orientálními prvky. Holky si přály kukaně na spaní a cílem byla vzdušnost v relativně malém pokoji. Pár věcí ze stávajícího pokoje si přáli zachovat, jako byla stará šatní skříň, látková mapa na zeď, zrcadlo po babičce, židle ke stolům, pytel na válení a samozřejmě spousta hraček. Ze staré šatní skříně jsme vytvořili knihovnu, hračky schovali pod postel a do schodů a novou šatní skříň na výsuvech schovali pod vyšší postel.


ŘRD Lázně Bohdaneč (malý)

na dům navazuje interiér

2013, realizováno

Návrh byl pro mladou paní se synem a hlavním požadavkem byly "lesní" barvy. Odezva byla velmi kladná, ale realizace zůstala na paní majitelce. 


Byt Holešovice

kompletní rekonstrukce a vestavba bytu

2012, realizováno

Byt v rondokubistickém činžovním domě v pražských Holešovicích byl v původním stavu. Původní minimální hygienické zázemí bytu bylo rozšířeno vestavbou do světlíku na současné požadavky. Byt o velikosti 3+kk tak nyní nabízí pohodlné městské bydlení pro rodinu se dvěmi dětmi. Původní a současné prvky si nekonkurují, ale vzájemně se doplňují.   


Byt Praha Suchdol

kompletní rekonstrukce panelákového bytu

2012

Starší manželé s dospělým synem se rozhodli místo koupě nového bytu k totální rekonstrukci stávajícího. Hlavním požadavkem bylo zakomponování všech obrazů a obrázků, které doma mají a že jich bylo nespočet. Dvě kočky měly také své požadavky. Přáním byly světlé barvy, hlavně bílá. Neočekávaná rodinná událost způsobila, že návrh se zatím nedočkal realizace. 


ŘRD Lázně Bohdaneč (velký)

na dům navazuje interiér

2012, realizováno

Návrh obývacího pokoje s kuchyní, ložnice a koupelny pro pár ve středních letech v novostavbě 5+kk.  Než se stihlo vše realizovat, tak práce majitelky zavelela stěhovat se jinam.

LÍBÍ SE VÁM NAŠE PRÁCE?

Neváhejte nás oslovit s poptávkou!